Αναγνώστες

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κριτική Αναγνώστη- Στα χρόνια της ομίχλης ( Νίκος Γούλιας)

"ΙΑΣΜΗ"
,ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΙΑΣΜΗ.ΑΚΟΜΑ ΖΩ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ .ΥΠΕΡΟΧΟ. Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ κ. ΓΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.ΕΝΟΙΩΘΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΩ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΣΕΜΙΟΥ,ΕΝΟΙΩΘΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΥΡΑ ,ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ ,ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΑΝΩ ΣΥΡΑΣ.
ΕΖΗΣΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΣΜΗ.ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΓΗΡΟ ΠΛΕΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΙΑΣΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΓΟΥΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Χίος, 1822. Σε χρόνους παλιούς και δύσκολους, η οικογένεια του Ισίδωρου σκορπά και χάνεται μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού από τους Τούρκους. Στη Σύρο, όπου έχουν καταφύγει αυτός και οι αδερφές του, χάρη στις φροντίδες μιας καθολικής καλόγριας κι ενός Ψαριανού μπουρλοτιέρη καταφέρνουν να επιβιώσουν και να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους, σ’ ό,τι έχει απομείνει όρθιο, για να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.
Χρόνια μετά, στο ίδιο κυκλαδίτικο νησί, ο Νικόλας, ο ανιψιός του Ισίδωρου, θα γνωρίσει την αγάπη στο πρόσωπο της Ιάσμης, μιας κοπέλας που η αύρα του μυστηρίου την αγκαλιάζει ολόκληρη. Οι δυο νέοι θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα, ενάντια στη μοίρα που παραφυλά σκληρή κι αμείλικτη.
Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο πρώτο μισό ενός ταραγμένου 19ου αιώνα, στα χρόνια της ομίχλης, στους θαλασσινούς δρόμους του Αιγαίου και των Κυκλάδων, από τα σοκάκια του Πυργιού, το λιμάνι και το κάστρο της Χώρας, ως την κοσμοπολίτισσα Ερμούπολη και τη μυστηριακή Σμύρνη με τα χρώματα κι αρώματα της Ανατολής.

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο βιβλιο! Η λυρική γραφή γεμάτη συναισθηματα του κου Γουλια σε παρασύρει στην ιστορια του καπεταν Νικόλα και της Ιάσμης αβιαστα!! Εχω διαβασει και το δευτερο βιβλιο την "Χατισε" και η συνδεση με την "Ιασμη":ειναι ευφυης και εντυπωσιακη!! Περιμενω με ανυπομωνησία την συνεχεια.......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα πάντα μέσα σε όλα σε ο,τι έχει σχέση με τα βιβλία! Εγώ δεν το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο!!

      Διαγραφή