Αναγνώστες

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Εσύ τι θα ακολουθήσεις;

   Κάθε μας επιλογή και ένα νέο ξεκίνημα.. Μια αφετηρία για κάτι διαφορετικό. Και μία νέα σύγκρουση. Σύγκρουση εσωτερική. Σύγκρουση λογικής, συναισθημάτων και προτεραιοτήτων.
      Λογική, πείρα, υπερηφάνεια, όνειρο. Τα τέσσερα πεδία διεξαγωγής συγκρούσεων. Ποιο τελικά επικρατεί; Ή μάλλον ποιο θα έπρεπε τελικά να επικρατεί; Όταν ξεκινάς μία προσπάθεια με βάση τι σκέφτεσαι; Με ποια αρχή συνεχίζεις; Η Λογική.. αυτή που συνήθως ευθύνεται για ο,τι δεν πραγματοποιήσαμε. Έχει τα πιο σκληρά όρια.. και σε κάνει να διστάζεις συνέχεια..με άλλα λόγια.. Η απόλυτη καταστροφή!!!
    Πείρα και υπερηφάνεια.. έχουν σκοπό την δόξα. Στοχεύεις κάπου με σκοπό να πετύχεις. Να φτάσεις στην απόλυτη επιτυχία. Θα μου πεις αυτό είναι κακό; Όχι απαραίτητα. Αλλά πολλές φορές αυτά τα στοιχεία δεν συνδιάζονται με το όνειρο αλλά με την λογική. Και αν η υπερηφάνεια σε τυφλώσει τότε ναι, είναι κακό.
           Και ερχόμαστε στα όνειρα.. αυτά είναι που μας κάνουν να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Αν καταφέρουμε και ξεπεράσουμε τις υπόλοιπες συγκρούσεις και τελικά επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο. Αν αποκτήσουμε δόξα και χρήματα τελικά θα είμαστε; Ένα παράδειγμα : ακολουθείς ένα επάγγελμα που δεν σου αρέσει μόνο και μόνο γιατί θα γίνεις διάσημος. Αποτέλεσμα : Σε αναγνωρίζει πολύς κόσμος αλλά ασχολείσαι με κάτι αναγκαστικά, χωρίς να το αγαπάς. Αντίθετα : ακολουθείς το επάγγελμα που σου αρέσει, γνωρίζοντας ότι το μόνο που θα σου προσφέρει θα είναι χαρά. Θα κάνεις κάτι που θα σε ευχαριστεί. Αυτό είναι το όνειρο σου. Σε ποια από τις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα;
      Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην υποτιμούμε τα όνειρα μας. Δεν έχει σημασία ποια θα είναι η γνώμη των άλλων. Σημασία έχει τι θα γεμίσει εμάς. Και αν το όνειρα δεν πετύχει; Θα έχουμε ζήσει την εμπειρία.. Και δεν θα μείνουμε με την απορία τι θα είχε συμβεί αν...

     Εσύ τι θα ακολουθήσεις; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου